Založ si blog

Na telo

V mojom okolí sa nachádzajú minimálne traja ľudia, ktorí si túto reláciu nenechajú určite ujsť.

V ich rodinách sa preto so železnou pravidelnosťou zasadá k obedu presne o dvanástej, ani o minútu neskôr. Tieto ženy chystajúce nedeľný obed sa musia snažiť, aby bolo jedlo pre hlavu rodiny včas navarené. Stále ako za čias našich babičiek. No a keď si potom o trinástej do horúcich televíznych kresiel sadajú politici, títo muži si vo svojich obývačkách sadajú do kresiel spolu s nimi. Ženy samozrejme zostávajú v kuchyni. Aby nerušili.

A potom to začína. Politici vedú prázdne reči /poväčšinou/ a doma v obývačke počuť monológ hlavy rodiny. Alebo je to rozhovor s obrazovkou? Ako relácia naberá na obrátkach, tak sa stupňuje atmosféra pri telke. Keď sa urážajú politici, domáci pán vždy jednému drží stranu a obhajuje ho. Našťastie, lebo čo keby do štúdia zavolali politikov z jednej partaje? Už by to nemalo ani sledovanosť, ani doma by nebola pravá nedeľa. A keď verejní činitelia prejdú k skákaniu si do reči, hádajú sa, tak v obývačkách tiež počuť nadávky, aj oplzlé reči. Vtedy si muž spomenie, že má doma aj manželku, ktorá mala dovtedy vstup zakázaný. K riadom jej kričí, že: „Počula si, čo ten …. povedal?“  Jasné, že počula, ale z rečí politikov sa jej svet /jej kuchyňa/ predsa nezrúti, tak je ticho. Nieže by sa o politiku nezaujímala, ale jej hlas do neba nedoletí. A ona to vie, tak si nebude kaziť nedeľu.

Relácia sa skončila. Emócie už opadli, chlap vitaj v realite. Ale on ešte nechce byť v realite. Športové typy môžu ísť na pivo alebo futbal, samozrejme bez manželky. Tie zážitky treba predsa s niekým prebrať. Rodinné typy môžu ísť na návštevu alebo do prírody s deťmi. V horšom prípade do nákupného centra. Tí ostatní ostávajú doma v papučiach a skúšajú to rozdebatovať so ženou. Politika je predsa dobrá téma na nedeľné popoludnie. To však už žena umyla riady a odchádza ona. Do nákupného centra. Nedeľa práve začala.

MDD – sviatok detí či rodičov?

05.06.2011

Od detstva som skôr introvert a hoci mám deti neobľubujem s nimi chodiť na masové podujatia. No tentoraz som urobila výnimku. V trnavskom Maxe sa konala oslava MDD. Na počesť všetkých detí boli pozvaní dvaja klauni. Zabávali deti spôsobom súťaž a dostaneš. Najpriebojnejšie deti dostávali aj viackrát, čo sa nepáčilo ostatným rodičom, ktorí svoje deti okato nepostrkovali [...]

Ďakujem Ti sestrička!

12.02.2011

Nedávno som navštívila nemocnicu. Poslali ma na röntgen ruky. Z toľkého písania na PC ma potvora rozbolela. Presnejšie prsty na kĺboch. Bola som objednaná na pol jedenástu. Samozrejme, že čas bol orientačný, takže raz-dva z toho bola pol dvanásta. Čakáreň nemocnice susedila priamo z lôžkovou časťou traumatológie. Ako to už v nemocniciach chodí, dvere sa nezatvorili. [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 6622x
Priemerná čítanosť článkov: 2207x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy