Založ si blog

Ďakujem Ti sestrička!

Nedávno som navštívila nemocnicu. Poslali ma na röntgen ruky. Z toľkého písania na PC ma potvora rozbolela. Presnejšie prsty na kĺboch. Bola som objednaná na pol jedenástu. Samozrejme, že čas bol orientačný, takže raz-dva z toho bola pol dvanásta.

Čakáreň nemocnice susedila priamo z lôžkovou časťou traumatológie. Ako to už v nemocniciach chodí, dvere sa nezatvorili. Stále chodili pacienti, lekári, sestričky. Za ten čas ma zaujali hlavne sestričky, ktoré viezli pacienta aj s posteľou na röntgen a spôsob, akým si otvárali dvere. Konkrétne jedna staršia ako keby ani neviezla človeka, priamo s posteľou narazila do dverí, až sa obidve krídla naraz roztvorili a pokračovala ďalej. Neverila som vlastným očiam. Takéto zaobchádzanie s ľuďmi po častokrát ťažkých operáciách som ešte nevidela. Že sú sestričky nevrlé, bez úsmevu, na to sme si zvykli. Ale toto  hraničilo už s bezcitnosťou. Starenka na posteli ani nemukla, len privrela oči. Určite ten náraz pocítila, ale bála sa a nekomentovala to. Sestrička po celý čas neprehodila ani slovko.

Potom viezli ďalšieho pacienta, postup sa zopakoval. Ani ten sa neozval, veď čo ak by mu vynadali?

A potom mladá sestrička, možno iba študentka na praxi tlačila pred sebou posteľ so starčekom. Usmievala sa, pekne sa mu prihovárala, pred dverami zastala, otvorila ich, previezla cez ne posteľ a zatvorila ich. Neuveriteľné! A že mladí sú arogantní a drzí. A starší bývajú trpezlivejší a úctivejší. Našťastie tu to fungovalo presne opačne a ja som v duchu ďakovala za tú sestričku.

Ako som dopadla ja? Nakoniec som sa dočkala, zavolali ma, zröntgenovali mi ruku a zistili, že artritída to nie je. Chvalabohu, môžem písať ďalej.

MDD – sviatok detí či rodičov?

05.06.2011

Od detstva som skôr introvert a hoci mám deti neobľubujem s nimi chodiť na masové podujatia. No tentoraz som urobila výnimku. V trnavskom Maxe sa konala oslava MDD. Na počesť všetkých detí boli pozvaní dvaja klauni. Zabávali deti spôsobom súťaž a dostaneš. Najpriebojnejšie deti dostávali aj viackrát, čo sa nepáčilo ostatným rodičom, ktorí svoje deti okato nepostrkovali [...]

Na telo

14.02.2011

V mojom okolí sa nachádzajú minimálne traja ľudia, ktorí si túto reláciu nenechajú určite ujsť. V ich rodinách sa preto so železnou pravidelnosťou zasadá k obedu presne o dvanástej, ani o minútu neskôr. Tieto ženy chystajúce nedeľný obed sa musia snažiť, aby bolo jedlo pre hlavu rodiny včas navarené. Stále ako za čias našich babičiek. No a keď si potom [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 6637x
Priemerná čítanosť článkov: 2212x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy